Despre BatPro

BatPro – Blind’s Accesibility Tool Project, a pornit de la o idee avută în anul 2007 și a prins viață 4 ani mai târziu prin obținerea finanțării din partea Clubului Lions Arad, devenind astfel una din acțiunile Lions desfășurate în anul 2011.
În momentul de fata, 2011, în județul Arad sunt peste 2000 de nevăzători și persoane cu deficiente grave de vedere dintre care, 96 sub 18 ani(5%), 540 cu vârsta intre 18 și 50 ani (27%) si 1364 cu vârsta peste 50 ani (68 %)
În urma unui curs de inițiere în utilizarea calculatorului de către Asociația Nevăzătorilor din Arad, alte 368 de persoane și-au exprimat dorința de a participa la un nou curs.

Misiune
Ne adresam în special nevăzătorilor ce nu au avut contact cu calculatorul până acum sau sunt la primii pași în acest domeniu.
Proiectul contribuie cu echipamente (hardware), programe (software) și asistență tehnică având ca scop eliminarea barierelor psihologice ale utilizatorilor ce doresc să descifreze tainele calculatorului pentru ca în final să aibă bagajul necesar de cunoștințe pentru a naviga și comunica pe Internet.
Considerăm că, ajuns la acest nivel, utilizatorul are acces la vasta bază de informații disponibilă pe Internet și poate progresa în orice domeniu dorește de acum înainte.

Viziune
Ca scop final al acestui proiect ne propunem „Realizarea la Arad a unui centru de cercetare și dezvoltare software, autofinanțat, cu programatori nevăzători pentru dezvoltarea de software în special în folosul nevăzătorilor”.
Dorim sa reamintim ca acest proiect este oferit gratuit și open-source sperând în implicarea și dezvoltarea lui și de către alți programatori, în special nevăzători.

Valori
Inovație. Integritate și respect. Flexibilitate.

Etape
Pentru o mai buna înțelegere a demersului nostru, dorim sa subliniem faptul că ne adresam persoanelor care nu au avut deloc contact cu calculatorul până în prezent sau care au un set primar de cunoștințe în acest domeniu. Cu toate ca programul a fost adaptat în principal nevăzătorilor, acest sistem va putea fi folosit și de alte categorii de persoane cum ar fi: dislexici, bunici, tătici etc.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support