Acces la internet pentru nevăzătorii din Constanţa şi Tulcea

Noile tehnologii nu mai sunt o necunoscută pentru nevăzătorii constănţeni şi tulceni. Este vorba despre incă 30 de calculatoare special adaptate nevoilor lor, numărul total de calculatoare donate ajungand astfel la 115. Proiectul este derulat de LIONS Club Constanța și Asociația Nevăzătorilor filiala Constanţa – Tulcea.
Cele 30 de computere speciale pentru nevăzători au fost adunate din donații și adaptate nevoilor nevăzătorilor de către voluntarii de la LIONS Club Constanța. Acestea au fost oferite persoanelor membre ale Asociaţiei Nevăzătorilor filiala Constanţa – Tulcea, pentru a le uşura traiul.
Tot azi am inaugurat la sediul asociatiei o sala de calculatoare pentru nevazatori amenajata si dotata de LIONS Club Constanța, în cadrul proiectului naţional „BatPro – Calculator pentru nevăzători”. Computerele au instalat programul BatPro, o aplicaţie informatică destinată persoanelor cu deficienţe de vedere, care nu sunt familiarizate cu folosirea calculatorului. Aplicaţia creată în cadrul BatPro permite utilizatorului ca, folosind doar patru taste, sus, jos, stânga, dreapta, să parcurgă un meniu.
Programul este in al 3-lea an de derulare şi va continua şi în anii următori. De aceste calculatoare pot beneficia doar cei care sunt membrii ai Asociaţiei Nevăzătorilor din Romania.
Deoarece maine este 1 iunie – Ziua internațională a copilului, LIONS Club Constanța a donat cu acest prilej o pianină electronică unui copil nevăzător din Constanța, care studiază la şcoala specială pentru nevăzători din Buzău.
Preşedinte Lions Club Constanţa,
Mitruţ Caraivan

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support